Banner

News

TC21 titaaniseos part1

Oct 11, 2019

TC21 on korkea lujuus, suuri sitkeys, korkea vaurionkestävyys tyyppi titaaniseos

Yhdysvaltain edistyneimmän neljännen sukupolven hävittäjälentokoneiden F22-titaaniseoksen osuus on 41% lentokoneen rakenteellisesta painosta. Se käyttää pääasiassa Ti-6AI-4V- ja Ti-6-22-22S-seoksia, joilla on pieni puhdistumavaurion sietokyky. Näistä 3% rakenneosista on tehty Ti-6-22-22S-seoksesta. Voidaan nähdä, että sen soveltaminen lentokoneiden rakenneosiin on tärkeä.

Kehittyneisiin maihin verrattuna Kiinassa on edelleen suuri kuilu titaaniseosmateriaalien määrässä ja sovellustekniikassa. Viidennentoista ajanjakson aikana Kiina käynnisti tutkimusluokan korkea-lujuisia, erittäin lujia ja erittäin vaurioita sietäviä titaaniseoksia varten sopeutuakseen uuteen kansainvälisesti hyväksyttyyn vaurionkestävyyskonseptiin. Tätä varten Pekingin ilmailuaineiden tutkimusinstituutti, Luoteisen värimetallitutkimusinstituutti, Luoteinen polytekninen yliopisto ja Hongyuanin ilmailun taonta- ja valuteollisuus Co., Ltd. ja muut yksiköt ovat perustaneet yhteisen tutkimusryhmän, joka on onnistuneesti kehittänyt uuden tyyppisiä korkea lujuus (lujuus on yli 1100 MPa) ja suuri sitkeys (KIC jopa 70 ~ 90 MPa.m1 / 2), vaurion sietotyyppi (alempi halkeaman kasvunopeus da / dN) hitsattava α + β kaksifaasinen titaaniseos, nimeltään TC21-seos, nimellinen koostumus Ti-6AI-2Zr-2Sn-3Mo-1Cr-2Nb-0,1Si.

Seoksen suunnittelun tarkoituksena on olla TC4-lejeerinkiä suurempi lujuus murtolujuuden, halkeamien etenemiskestävyyden, lämpöstabiilisuuden ja muiden ominaisuuksien ollessa vähintään TC4-lejeerinki, joka on yhtä suuri tai parempi kuin amerikkalainen Ti-62222S-lejeerinki. . Laboratoriokokeen ja teollisuuden mittakaavan perusteellisen tutkimuksen jälkeen se osoittaa, että TC21-titaaniseoksella on erilaisia mekaanisia ominaisuuksia ja että sillä on hyvä lujuus, plastiikka ja murtumahalkeaman kasvuvauhti. Se on erittäin lupaava korkea lujuus ja suuri sitkeys. , vaurioittaa toleranssirakennetta titaaniseosta. Tällä hetkellä lejeerinkin levitysmuodot ovat pääasiassa sauvatankoa ja paksuja levyjä. Suurin osa tämän tyyppisten titaaniseososien prosessoinnista on saatava aikaan muovimuodostelmalla. Titaaniseosten korkean ominaislujuuden vuoksi useimpien titaaniseosten tyyppien kylmän muovin muodonmuutoskyky on erittäin heikko, ja se vaaditaan yleensä muovisesti muokattavan kuumalla työstöprosessilla, kuten taonta ja korkeassa lämpötilassa tapahtuva kestomuovinen muodonmuutos, TC21 titaaniseos. ei suljettu pois