Banner

News

Titaani - kevyempi, valkoisempi metalli

Apr 23, 2020

Titaaniloihtii kuvia kestävästä ja kevyestä metallista, jota käytetään lentokoneiden rakentamisessa, korvaavista lantioista, huippuluokan pyöräkehyksistä ja jopa laadukkaista golfkeloista. Vaikka sen erinomainen paino / lujuussuhde ja korroosionkestävyys tekevät tästä kriittisestä metallista ihanteellisen näihin sovelluksiin, noin 93 prosenttia maailmasta 0010010 # 39 käytetään titaania karkea valkoisuus monille kulutustavaroille, joita käytämme päivittäin.

0010010 quot;Titaanion erilainen kuin useimmat muut metalliset elementit siinä mielessä, että se louhitaan ensisijaisesti kemiallisen tuotteen - pigmenttiä sisältävän titaanidioksidin - kuin itse metallin, vaatimuksiin, 0010010 ; Yhdysvaltain geologinen tutkimuskeskus kirjoitti 2017 titaania koskevassa raportissa.

Toisin kuin monet muut 35 mineraalit ja metallit, joita pidetään Yhdysvaltojen kannalta kriittisinä, Alaskassa ei ole louhittu huomattavia määriä titaania. Kauko-Pohjan osavaltiossa on kuitenkin useita paikkoja etsiä tätä välttämätöntä kotitalous- ja ilmailualan metallia.

Valkoisammat valkoiset

Titaanidioksidilla on kolme ominaisuutta, jotka tekevät siitä ihanteellisen materiaalin valkoisten valkoisten luomiseksi yllättävän laajassa tuotevalikoimassa, jota nykyään käytämme - se on valkoinen, se on turvallinen ihmisravinnoksi ja sillä on erittäin korkea taitekerroin, mikä tarkoittaa, että se hajoaa erittäin hyvin hyvin.

0010010 quot;Titaanidioksidilla on vaaleuden, opasiteetin ja kemiallisen inertin ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erityisen sopivan käytettäväksi pigmenttinä kestävän valkoisen värin aikaansaamiseksi maalille, paperille, muoville, aurinkovoidelle, hammastahnalle ja seinälevylle, 0010010 quot; USGS väri titaaniraportissaan.

Noin 69 prosenttia karkeasta 920 000 tonnista titaanidioksidia, jota Yhdysvalloissa käytettiin 2018 , lisättiin maalaamiseen. Itse asiassa useimmat rautakaupasta tänään ostamasi korkealaatuiset valkoiset maalit sisältävät 0010010 quot; titaanivalkoinen 0010010 quot; tästä erittäin heijastavasta, valkoisesta materiaalista valmistettu pigmentti.

Sen lisäksi, että titaanidioksidi antaa heijastavuuden ja valkoisuuden, joka tekee huoneista kirkkaampia, se lisää maalin 0010010 # 39 opasiteettia, joka auttaa 0010010 tarjousta; yksikerrospeite {{ 0}} quot; monien maalivalmistajien mainostama.

Titaanidioksidilla on hyvin vähän korvaavia aineita pigmenteissä. Lyijyllä, joka oli valitun aineosan valittu aineosa melkein 2 000 vuotta, on samanlaiset valkaisuominaisuudet, mutta sitä käytetään nykyään maaleissa harvoin sen myrkyllisyyden vuoksi.

Sen lisäksi, että se on riittävän turvallinen valkaisemaan maalia,titaanidioksidia käytetään monissa tuotteissa, joita laitamme ihollemme ja kulutamme - jopa maitotuotteissa.

Titaanidioksidia käytetään parantamaan rasvattoman maidon ja raejuuston opasiteettia ja valkoisuutta hyödyntäen joitain ominaisuuksia, joita tämä materiaali maalaa.

Kosmetiikassa, aurinkovoideissa, hammastahnassa ja monissa muissa elintarvikkeissa hyödynnetään titaanidioksidin inerttejä vaalentavia, heijastavia ja läpinäkymättömiä ominaisuuksia.

Koska sitä käytetään niin monenlaisissa tuotteissa, suurin osa meistä kuluttaa tai käyttää titaanidioksidia sisältävää tuotetta päivittäin.

Kevyempi, vahvempi metalli

Vaikka emme yleensä 0010010 # 39 ajattele titaanidioksidia hammastahnassa tai maidossa, monet meistä tuntevat paljon paremmin polkupyöräkehykset, golfmailat, tennismailat ja maalivahdin naamarit, jotka hyödyntävät kevyestä titaanimetallista sopii erittäin suorituskykyisiin urheiluvälineisiin.

Lääketieteellisissä implantteissa, kuten lonkan ja polvien korvauksissa, hyödynnetään myös titaanimetallin 0010010 # 39 hyvää lujuus-paino-suhdetta, korroosionkestävyyttä ja inerttiä, joka mahdollistaa elementin lisäämisen maitoon .

Ilmailu- ja avaruusteollisuus on kuitenkin ylivoimaisesti suurin titaanimetallin kuluttaja.

0010010 quot; Koska titaanin suurin asiakas, ilmailu- ja titaaniteollisuus ovat taloudellisesti suoraan yhteydessä toisiinsa, 0010010 quot; TMS Titanium, titaanimyllytuotteiden johtava toimittaja ja jakelija Yhdysvalloissa, mukaan.

Lentokoneiden suorituskyvyn suhteen mitä kevyempi, sitä parempi.

Vaikka alumiini on noin 60 prosenttia kevyempi kuin titaani, se on vain noin puolet vahvempi, syöpyy paljon helpommin eikä kestä myöskään kuumuutta. Koska on tärkeää, ettei hajoa tai sulaudu 20 000 jalkaa kohden, titaani on valittu metalli monille lentokoneen osille.

0010010 quot; Titaanimetallin 0010010 # 39; korroosionkestävyyden, erinomaisen paino / lujuussuhteen ja erittäin korkean sulamispisteen yhdistelmää ei löydy muista metalleista, {{0 }} quot; USGS kirjoitti titaaniraportissaan.

Näistä syistä geologisen tutkimuksen mukaan titaanille ei ole täysin tyydyttäviä korvikkeita.

Sen lisäksi, että titaaniseokset ovat kevyitä ja vahvoja yksinään, alumiinia, rautaa, nikkeliä, molybdeeniä, vanadiinia ja muita metalleja - mikä tekee siitä ihanteellisen monenlaisille lentokoneiden osille ja sotilasvälineille.

Monissa kaupallisissa ja sotilaslentokoneissa nykyään käytetyt lentokoneiden rungot, laskutelineet ja kiinnittimet on valmistettu titaanista tai titaaniseoksesta.

Kyky kestää lämpötiloja ala nollasta yli 1, 100 asteen Fahrenheit-asteeseen tekee titaanista myös yhä käyttökelpoisemman metallin suihkumoottoriosiin.

USGS: n mukaan arviolta 80 prosenttia Yhdysvaltojen 2018 aikana kuluttamasta titaanimetallista käytettiin ilmailualan sovelluksissa; tasapainoa käytettiin panssaroissa, kemiallisessa prosessoinnissa, laivalaitteissa, lääketieteellisissä implantteissa, voimantuotannossa sekä kuluttaja- ja muissa sovelluksissa.

0010010 quot; Maissa, joilla on huomattavasti suuret sotilasbudjetit, kuten Yhdysvalloilla, on suuri kysyntätitaanija katsovat titaanin saatavuuden kansallisen turvallisuuden kysymykseksi, 0010010 quot; sanoi TMS Titanium.


Kirjoittaja Shane Lasley