Banner

News

Mitä vaikeuksia titaanin osien käsittelyssä on?

Jun 20, 2020

Titaaniseokseton vaikeampi käsitellä kuin alumiiniseokset ja ovat ylivoimaisesti eniten käytettyjä materiaaleja. Tämä materiaali on erittäin kemiallisesti reaktiivista, mikä aiheuttaa lastut sulaa kärjessä koneistuksen aikana. Materiaalin huonon lämmönjohtavuuden vuoksi terän lämpötila nousee jyrkästi. Tämä johtaa erittäin huonoihin lastuolosuhteisiin ja erittäin hankaaviin ominaisuuksiin. Pienin elastinen modulus aiheuttaa työkappaleen taivuttaa. Lisäksi materiaali on kiinteytetty terän alueella, joten jopa alhainen lastuamisnopeus lyhentää työkalun leikkuureunan käyttöikää.

titanium plate202005

1. Mekaaninen kiillotus

Mekaaninen kiillotus on menetelmä kiillotus leikkaamalla tai muovisesti muodonmuutos pinta materiaalin ja poistamalla ulkonemat pinnalla työkappaleen saada sileä pinta. Yleensä käytetään whetstone-suikaleita, villapyöriä, hiekkapaperia jne. Super hieno hionta menetelmä. Super-tarkkuus hionta ja kiillotus on käyttää erityisiä hiomatyökaluja, hionta ja kiillotus neste, joka sisältää hioma-aineita, puristetaan tiukasti pinnalla työkappaleen käsitellään nopean pyörimisen. Ra0.008 μm:n pinnan karheus voidaan saavuttaa tällä tekniikalla, joka on paras pinnan karheus eri kiillotusmenetelmien joukossa. Optiset linssimuotit käyttävät usein tätä menetelmää. Mekaaninen kiillotus on tärkein menetelmä multaa kiillotus.


2. Kemiallinen kiillotus

Kemiallinen kiillotus on prosessi, jossa materiaalin mikroskooppisesti ulkonevat osat liuotetaan ensisijaisesti kemialliseen väliaineeseen koveran osan päälle, mikä johtaa sileään pintaan. Tämä menetelmä voi kiillottaa työkappaleita monimutkaisilla muodoilla ja kiillottaa monia työkappaleita samanaikaisesti, korkealla tehokkuudella. Kemiallisella kiillotuksella saatu pinnan karheus on yleensä Ra10 μm.


3. Elektrolyyttinen kiillotus

Elektrolyyttisen kiillotuksen perusperiaate on sama kuin kemiallinen kiillotus, eli liuottamalla valikoivasti pieniä protruioita materiaalin pinnalle, pinta on sileä. Verrattuna kemialliseen kiillotukseen, se voi poistaa katodireaktion vaikutuksen ja vaikutus on parempi.


4. Ultraääni kiillotus

Ultraäänikiillotus on käsittelymenetelmä, joka käyttää työkaluosaa ultraäänivärähtelyyn kiillottaakseen hauraita ja kovia materiaaleja hankaavan suspension kautta. Laita työkappale hankaavaan suspensioon ja laita se ultraäänikenttään yhdessä, luottaen ultraääniaallon värähtelyyn, jotta hioma- ja kiillotus työkappaleen pinnalle. Ultraäänikäsittelyllä on pieni makrovoima, eikä se aiheuta työkappaleen muodonmuutoksia, mutta työkaluja on vaikea valmistaa ja asentaa.


5. Nesteen kiillotus

Nestekiillotus perustuu virtaavaan nesteeseen ja sen kuljettaviin hankaaviin hiukkasiin, jotta työkappaleen pinta pestäisi kiillotustarkoituksessa. Hydrodynaamista hiontaa ohjaa hydraulipaine. Väliaine on valmistettu pääasiassa erityisestä yhdisteestä (polymeerin kaltaisesta aineesta), joka virtaa pienemmässä paineessa ja sekoitetaan hioma-aineeseen. Hioma-aine voi olla piikarbidijauhetta.

jyrsintä, EDM ja langan leikkaus ovat erittäin tehokkaita.